Eigen ervaring

 

Ik ben ervaringsdeskundige als het gaat om vroeggeboorte. In 2012 ging onze grootste wens in vervulling en raakte ik zwanger. Een zwangerschap waar ik al zo lang op had gehoopt. Helaas ging deze gepaard met veel complicaties (waaronder zwangerschapssuiker) en had ik voortdurend angst om mijn 2 kindjes te verliezen. Na 26 weken werd ik vroegtijdig opgenomen in het ziekenhuis en na ruim 27 weken werd onze tweeling geboren. De emotionele achtbaan waar wij als ouders in terecht kwamen, heeft veel impact gehad. 

 

In de jaren na de geboorte van onze tweeling liep ik nog tegen veel zaken aan als het gaat om nazorg voor ouders. Daarom ben ik in 2014 als zelfstandige gestart onder de naam  "Eigen-Wijz" om ouders te begeleiden als ervaringsdeskundige. 

Mijn ervaringsdeskundigheid zit met name op de volgende gebieden: moeilijk zwanger worden, vruchtbaarheidsbehandelingen, omgaan met zwangerschapssuiker & vroeggeboorte.

Ook ben ik ervaringsdeskundig als het gaat om belangen die werkgerelateerd zijn. Het merendeel van de ouders krijgt namelijk ook te maken met werkgevers, arbodiensten en het UWV. 

 

Het is mijn doel om de bekendheid, het begrip en de bewustwording rondom bovengenoemde thema's te vergroten. Om dit te realiseren werk ik samen met andere ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals en ziekenhuizen. Ik verzorg workshops, trainingen en kan als ervaringsdeskundige spreken op terugkomavonden in ziekenhuizen, symposia, etc. 

 

Ik kan goed luisteren en ondersteuning bieden. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik mij goed inleven in de emoties waar ouders tegenaan lopen. Daarbij kan ik ouders goed begeleiden om zaken in perspectief te zien.