"Wat niet uit het hart komt, zal een ander hart niet raken"

 

 

Ik ben Esther Maas - Schelling, geboren in Ouderkerk aan de Amstel en opgegroeid in Maarssen.  Ruim 19  jaar ervaring als HR Manager bij een grote organisatie. In deze rol heb ik veel met (groepen) mensen gewerkt en onder andere een bijdrage mogen leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ik ben continu bezig met de thema's samenwerking, communicatie, bewustwording en balans.

 

In 2012 ging onze grootste wens in vervulling en raakte ik zwanger. Na ruim 27 weken werd onze tweeling geboren. De emotionele achtbaan waar wij als ouders in terecht kwamen door de vroeggeboorte heeft veel impact gehad. In de jaren erna is bij mij de wens ontstaan om ouders te begeleiden bij de verwerking van een vroeggeboorte.  

 

Daarom ben ik in 2014 als zelfstandige gestart onder de naam "Eigen-Wijz" om ouders te begeleiden als ervaringsdeskundige. Het is mijn doel om de bekendheid, het begrip en de bewustwording rondom “vroeggeboorte” te vergroten. Ook ben ik de samenwerking aangegaan met andere ervaringsdeskundigen en (zorg)professionals. Hiervoor hebben wij een platform opgericht, Veer-Krachtige Ouders.

 

Mijn hart ligt ook bij systemische coaching. Vraagstukken van individuen en teams bekijk ik door een systemische bril en de resultaten zijn steeds heel bijzonder. Systemisch werken levert op dat jij jouw eigen plek én die van de ander in het systeem (h)erkent en dat er beweging ontstaat. Systemische coaching kan goed ingezet worden bij individuele vraagstukken, maar is ook goed toepasbaar binnen teams. 

 

Mijn kernkwaliteiten:  nieuwsgierigheid, integriteit, authenticiteit & helderheid.